Tahin, özenle seçilmiş kaliteli beyaz susamların yıkama, kabuk soyma, kavurma, eleme, yabancı madde kontrolü gibi çeşitli aşamalardan geçerek değirmenlerde öğütülmesiyle elde edilen bir gıda maddesidir. Sadece susamdan oluşur. Tahin üretiminde hammadde alımından son tüketiciye kadar tüm süreçte HACCP ilkeleri uygulanmaktadır.
Helta Tahin
Tahin, yüksek antioksidan içeriğinden dolayı herhangi bir katkı maddesine ihtiyaç duymaz. Yüksek oranda yağ (%55-60), protein (%25) ve kalsiyum içeriğinden dolayı gün boyu tok tutar ve enerji verir. Vitaminler, değerli mineraller, yüksek oranda kaliteli yağ asitleri, antioksidanlar ve bağırsak dostu prebiyotik lifleriyle tahin mükemmel bir gıdadır.
Tahin; tahin helvasında, pasta ve fırıncılık sektöründe, şekerleme müstahzarları olarak kullanılmakta, pekmez veya balla karıştırılarak kahvaltıları süslemekte, tahinli pidelerde, humus, piyaz ve salatalarda sos, cips ve kızartmalarda dipsos olarak mutfağımızın vazgeçilmez gıdalarından biridir.
Tahin doğal olarak gluten içermez. Susamdan üretildiği için alerjen bir gıdadır. Tahinde zamanla yağ yüzeye çıkar, macun kısmı dibe çöker. Bu tamamen fiziksel bir olaydır. Ürünün bozulduğunu veya bayatladığını göstermez. Kullanmadan önce karıştırmanız gerekir. Serin, kuru ve karanlık ortamda raf ömrü iki yıldır.